​Mijn leven in een notendop

Geboren in 1986 en al van kleins af gepassioneerd door dieren en de natuur. Ook toen ik kind was waren zowel paarden als honden reeds mijn trouwste vrienden.

Sport: Pony-ruiter, Junior-rider, Young-rider en Senior-rider niveau Intermediare I in de dressuur.


2010: Afgestudeerd als dierenarts met onderscheiding, optie kleine huisdieren.

2015: Mezelf vinden in de orthomoleculaire geneeskunde en in de Klinische Psycho Neuro Immunologie.

 

2018: Beseffen dat KPNI de "missing link" is in zowel de humane geneeskunde als in de diergeneeskunde. Daarom heb ik ervoor gekozen mij hierin te verdiepen. Samen met andere gepassioneerde dierenartsen en therapeuten, zowel in de osteopathie, de orthomoleculaire geneeskunde en de voeding, zoek ik de beste behandelingen voor vaak voorkomende problemen die in de reguliere diergeneeskunde niet of slecht onder controle te krijgen zijn.

2019: Freelance bij Vetchef en Dog Chef: dierenartsen aansporen om zelfgemaakte, huisbereide voeding aan te raden aan hun klanten. Samen met het team van Dog Chef is dit een leuke afwisseling met de consultaties in de praktijk. 

 

Mijn overtuigingen


"Als men een levend wezen zijn echte natuur teruggeeft, dan zijn alle ziektes gedoemd om te verdwijnen." Dit is ook één van de overtuigingen van onze lesgever in de humane KPNI, Phd Dr Leo Pruimboom. 
     Ik geef even een concreet voorbeeld: Laten we eerlijk zijn, dat 25% van de paarden PPID (vroeger de ziekte van Cushing) krijgt op oudere leeftijd is niet normaal. Zit het in hun genen? Of is dit een epigenetische aanpassing? Met andere woorden: Leven de paardengenen in een omgeving die niet geschikt is voor hen, waardoor ze zich anders beginnen te gedragen?

     Prostaathyperplasie, diabetes, kruisbandrupturen of chronische oorontstekingen met of zonder jeuk? Heeft u er al eens aan gedacht dat we ook voor honden een omgeving creëerden, die door hun celgenetica niet wordt herkend?

"Ieder dier heeft een eigen beleving en een eigen ontwikkeling. Deze moeten we respecteren." Francesco De Georgio.

     Elk paard en elke hond heeft zijn eigen leven, zijn eigen interpretatie, zijn eigen cognitieve beleving van een bepaalde situatie in een bepaalde omgeving. Paarden worden meer en meer gezien als machines; en dat zijn ze niet. We moeten ze respecteren in hun eigen cognitief denken, zodat samenleven en samenwerken prioriteit wordt, niet de prestatie op zich.

"Voeren of voeden wij onze paarden?" Natascha Bos.

     We voeren ze... net als onszelf en daarom ontstaan alle chronische ziektes. Massa's aan blessures, insulineresistentie, PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, vroeger de ziekte van Cushing), EMS (Equine Metabolic Syndrome)... We moeten ze terug voeden en ervoor zorgen dat hun tekorten aangevuld worden. Hetzelfde geldt trouwens voor honden.

"Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte" Hippocrates

     Voor honden, paarden en mensen geldt dat we opzoek moeten gaan naar de zelfgenezende kracht van het lichaam. Dit is mogelijk als we zowel geest als lichaam geven wat het verwacht en wat de celgenetica altijd gekend heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn doel

Mijn grootste ervaring in de reguliere diergeneeskunde ligt bij honden. Heeft uw hond een chronische aandoening? Of bent u de weg in voeding helemaal kwijt? Dan help ik u en uw hond graag verder. Tenslotte, uw hond is een deel van het gezin. Ik ben er zeker van dat elke hond geholpen kan worden, van klein tot groot, met om het even welke klacht. Want elke klacht heeft een oorzaak en als we deze aanpakken, kan de hond genezen of met zo min mogelijk klachten door het leven gaan. Mijn eigen hond is een deel van mezelf, daarom kan ik me goed inleven in baasjes die het beste willen voor hun hond.

Mijn doel is het samenbrengen van verschillende geneeswijzen en steeds op een holistische manier te kijken naar een ziekte.

Dipoma's en cursussen

 • Master in de diergeneeskunde (UGent)

 • Orthomoleculair therapeut volgende de KPNI (Natura Foundation)

 • KPNI therapeut (Natura Foundation)

 • Bloedonderzoeken kleine huisdieren (UGent)

 • Orthomoleculaire geneeskunde gezelschapsdieren (Toscanzahoeve)

 • Orthomoleculaire therapie voor paarden (De Blauwe Hengst)

 • Gemmotherapie (De Blauwe Hengst)

 • Voeding voor paarden (De Blauwe Hengst)

 • Voeding voor paarden (Barneveld)

 • Tal van bijscholingen over interne geneeskunde

De kleinste verandering zorgt voor het grootste verschil

For a happy and healthy dog, we have to go back to the future.

"The return of Canis Lupus Familiaris"

~Véronique

CONTACT

Romont 18A

1547 Bever

Email: vvhaegen@gmail.com

Tel: 0472/711925

 • White Facebook Icon

Afspraak nemen kan door te bellen, een email te sturen of het contact-formulier in te vullen. 

Laat zeker een berichtje achter indien ik de telefoon niet opeem. Tijdens behandelingen heb ik mijn Gsm niet bij me.